COVID-19 Tannyurudang Pamargi Bulan Bahasa Bali 2021

Operator Desa 04 Maret 2021 20:50:58 WITA

Wana Kertih – Sabdaning Taru Mahottama dados unteng ring parikrama Bulan Bahasa Bali Tahun 2021, sane madue teges taru pinaka prananing kahuripan sumangdane prasida kajaga lan kalestariang. Iraga I Manusa mangda madue rasa olas asih ring sarwa prani mangda prasida luputing olih sakancan bhaya. Unteng Punika ngakah ring pamargi Bulan Bahasa Bali Desa Banajarasem.

Pamargi Bulan Bahasa Bali ring Desa Banjarasem Kariinin olih Pamargi Bulan Bahasa Bali ring Desa Adat Yehanakan sane kalaksanayang dina Wraspati, 25 Februari 2021 magenah ring SD Negeri 2 Banjarasem ngawit galah 9 semeng. Pinaka panyembrama kasolahang tari Sekar Jagat, raris kabungkah olih Bandesa Alitan Majelis Desa Adat Kecamatan Seririt antuk nepak gong, parikrama punika mamargi antar nganutin protokol kesehatan Covid 19. Nyurat Aksara Bali pinaka wimbakara sane kalaksanayang ring Desa Adat Yehanakan, wimbakara puniki kasarengin olih 10 diri alit-alit pinaka duta soang-soang banjar adat.

Raris kalanturang antuk Desa Adat Banjarasem sane taler nglaksanayang Bulan Bahasa Bali ring dina Wraspati, 25 Februari 2021 magenah ring Wantilan Banjar Dinas Dajan Rurung ngawit galah 1 Tengai. Parikrama puniki taler kabbungkah olih Bandesa Alitan Majelis Desa Adat Kecamatan Seririt. Wimbakara Nyurat Aksara Bali pinaka wimbakara sane kalaksanayang ring Bulan Bahasa Bali Desa Adat Banajarasem.  Wimbakara kamiletin olih 10 diri alit-alit, sane kaambil saking soang-soang banjar adat. Yadiastun kabanda antuk ujan angin, nenten ngicalang rasa teleb lan pageh alit-alit pamilet wimbakara nyurat aksara Bali Desa Adat Banajarasem surud.

Sane kaping untat kamargiang Bulan Bahasa Bali ring dina Redite, 28 Februari 2021 ring Desa Adat Kalanganyar pinaka pamuput Bulan Bahasa Bali 2021. Paraikrama punika kalaksanayang ngawit galah 1 tengai, magenah ring Wantilan Pura Desa Adat Kalanganyar. Pinaka panyembrama kasolahang tari Sekar Jagat, raris katepak gong olih Bandesa Alitan Majelis Desa Adat Kecamatan Seririt pinaka cihna Bulan Bahasa Bali Desa Adat Kalanganyar kabungkah. Wenten makudang-kudang wimbakara sane kalaksanayang minakadi : Nyurat Aksara Bali, Makidung, Masatua Bali, lan Ngwacen Aksara Bali. Wimbakara punika kamiletin olih alit-alit pasraman ring  Desa punika. Yadiastuun kari masan Pandemi pamilet soang-soang lomba nenten surud, alit-alit ring Desa Adat Puniki sayan teleb nincapang lan nglestariang Basa, Aksara, lan Sastra Bali.

“Dumogi tahun salanturnyane, Desa Adat miwah Desa Dinas mangda adung ri kala nglaksanayang Bulan Bahasa Bali Puniki. Mangda Basa, Sastra, lan Aksara Bali sayan nincap sakadi visi misi Pemerintah Provinsi Bali inggih punika Nangun Sat Kerthi Loka Bali.” Punika pangapti Dane Camat Seririt Nyoman Agus Tri Kartika Yuda,S.IP, M.Si ri kala ngicen sambrama  wacana ring parikarama Bulan Bahasa Bali.

Komentar atas COVID-19 Tannyurudang Pamargi Bulan Bahasa Bali 2021